De Verhalen

Elke stap in een succesvolle carriŔre
heeft een eigen verhaal.
Wat wordt uw verhaal?

 

Talent herkennen

'Je voelt het aan. Je ziet het vuur in de ogen van mensen. Je kijkt hoe ze praten erover. Je ziet dat ze ondernemend zijn. Je merkt dat ze s’avonds ook nog wat doen. Dat ze intern gemotiveerd zijn. Leiderschap is ook zo’n ding. Dat ze het gewoon doen. Dat zijn soms mensen van 20 en soms mensen van 60. Dat maakt helemaal niet uit.”

prof. Aart Jan Beekman, psychiater en bestuurder. 

Investeren in mensen!

Tijdens de zoektocht naar een directeur zorg ontmoeten wij een jonge, ambitieuze arts. Zij past niet volledig in het profiel maar wij besluiten haar toch een kans te geven in de procedure. Haar deelname aan die procedure is leerzaam, voor haar maar ook voor ons, om te zien hoe zij zich presenteert. Ook de opdrachtgever ziet haar potentieel, maar zij wordt niet gekozen. Uiteindelijk blijkt deze plek voor haar toch nog iets te vroeg te komen, maar twee jaar later is zij er klaar voor en kunnen wij haar helpen in een succesvolle procedure.

Toeval bestaat niet, of toch?

Terwijl wij een eigen symposium voorbereiden, ontmoeten wij een bevlogen professional, en een talentvol bestuurder. Wij hebben een intensieve discussie over de ziekenhuis- en zorgwereld en haar visie daarop. Na het plezierige contact nemen wij afscheid. Enkele maanden later krijgen wij het verzoek om een voorzitter van een raad van bestuur te searchen. Wij herinneren ons de ontmoeting van toen, maar de kandidaat heeft niet de gevraagde vooropleiding. We gaan weer in gesprek en volgens ons zal zij echter heel goed op de plek en dus het profiel passen. Met als resultaat dat zij de voorkeur kandidaat blijkt na een intensieve procedure en ook 2 jaar later blijkt het een schot in de roos!

Geen kansen laten liggen

Wij zoeken een lid voor de raad van bestuur. Het betreft een uitdagende maar zeer intensieve opdracht en wij hebben veel kandidaten in beeld voor deze functie. Tijdens het search proces krijgen wij nog een tip uit ons netwerk. Wij springen in de auto want wij geloven in de tipgever. Geen Google-check vooraf, nee intu´tief en vooral geen kansen laten liggen. De check volgt uiteraard in het vervolg van de procedure. De keus valt uiteindelijk op deze kandidaat die de advertentie- en social media oproep nooit heeft gezien.

Zelf de kans creŰren

Een van onze kandidaten, die wij in een loopbaangesprek hebben leren kennen, blijkt een professional met een sterke persoonlijke visie op de huidige en toekomstige gezondheidszorg. In gesprek met zijn nieuwe werkgever wordt hij niet ge´nspireerd want hij ontmoet in zijn ogen veel te weinig strategische kijk op de betreffende organisatie en wil daarom afhaken. Wij kunnen hem echter overtuigen dat hij, door juist zijn eigen visie - kracht in te zetten, van bijzondere meerwaarde kan zijn en die organisatie op een hoger plan brengen, dat is juist zijn rol als directeur zorg in dat specialistische vakgebied.

Dromen zijn bedrog?

Wij hebben een eerste ontmoeting, een loopbaangesprek. Er ontstaat een intensief gesprek, leerzaam voor beiden en wij zien daarbij de droom van die persoon; in het kort inhoud, wetenschap en opleiden. Het wordt in dat gesprek ook duidelijk dat deze droom niet aansluit bij de functies waar wij op dat moment voor searchen. Maar 6 maanden later kunnen wij helpen zijn droom te realiseren, dankzij ons netwerk.

Helpen

Wij zien welke baan zou passen en gaan in stilte op zoek in ons netwerk. Het is een kleine wereld en onze drive is om dit talent discreet op weg te helpen. Deze opstelling leidt uiteindelijk tot succes en een juiste match.

  
Van Der Hoef & Partners